El proper dissabte 21 de setembre a partir de les 9:30 del matí, el club Gavà Triatló amb el suport del departament d’Esports de l’Ajuntament de Gavà i la Federació Catalana de Triatló organitzarem la onzena edició del Triatló Infantil Ciutat de Gavà.
Aquest Triatló que organitzem un any mes amb tot la nostra il•lusió és una prova que té la finalitat de promocionar aquest esport a les categories infantils, i demostra el nostre compromís amb els més joves. La nostra escola de triatló és una de les més importants del territori català.
El centre neuràlgic de la prova tornarà a ser el passeig marítim de Gavà Mar.
En aquest web podeu trobar tota la informació de la prova i a Facebook podreu anar coneixent les novetats dels darrers dies.
Us hi esperem a tots i totes ! !

Amb la col·laboració de:

El triatló és una prova esportiva individual i de resistència que combina tres disciplines físic esportives; natació, ciclisme i cursa a peu. Els triatletes han de fer front las tres disciplines per aquest ordre i sense aturar-se entre un i un altre. El triatleta que primer arriba a meta és el vencedor de la competició.

En primer lloc el noi/a recollirà el seu dorsal i una plaqueta per la bicicleta. Amb aquest material i amb casc ben cordat anirem a la zona on es passa de natació a ciclisme i de ciclisme a cursa a peu que es denomina àrea de transició o boxes, i dintre del lloc que correspon amb el número de dorsal assignat és on cada participant deixa només el material necessari per a les diferents parts de la prova. Casc, bici i poc més. En cap cas es deixaran bosses.

Aquesta zona estarà reservada només pels participants, i el seu material. En les transicions entre proves, no està permès circular sobre la bicicleta (per la seguretat dels participants). Per aquesta mateixa raó estarà tancada fins que s’acabi la prova. Només ells podran accedir a retirar la bici i el seu material.

MATERIAL NECESSARI: Cada triatleta ha de portar segons cada segment:

Natació

Banyador o bodi de triatló, casquet de bany i ulleres.NO es pot nedar amb el dorsal.

Bicicleta

Bici BTT o de carretera, CASC (Obligatori), bodi de triatló i cinta amb dorsal o samarreta amb dorsal i calçat adequat.

Cursa a peu

El mateix bodi de triatló i cinta amb dorsal o samarreta amb dorsal, i calçat adequat.

Quan el participant surti de l’aigua correrà fins als boxes per posar-se el casc i la cinta amb dorsal o samarreta amb dorsal, agafar la bicicleta, i fer tot seguit, la prova de ciclisme. No es pot moure la bicicleta sense tenir el casc posat i cordat correctament. Per començar a pedalar s’haurà de passar una línia de muntatge. Quan el participant l’acabi, entrarà a boxes, per deixar la bicicleta, treure’s el casc i fer tot seguit fer la prova de cursa a peu.

Cada participant farà totes aquestes tasques sense la col•laboració de pares i/o acompanyants. Dintre de boxes hi haurà membres de l’organització encarregats d’aquestes tasques.

La prova estarà controlada per Jutges de la Federació Catalana de Triatló, amb l’ajuda de voluntaris que estaran situats en diferents punts dels circuits i boxes.

Abans de cada sortida un membre de l’organització farà una explicació amb detall de tota la cursa, i a la vegada donarà consells d’orientació i seguretat, sempre tenint en compte que la cursa es desenvoluparà sense interrupcions.

Cada participant serà el responsable de seguir les indicacions de l’organització de la prova.

Els dorsals es podran recollir al matí a partir de les 08:00 FINS les 09:00 a la carpa de l’organització.

Apertura i tancament de boxes

L’apertura de boxes serà a partir de les 08:30h. El tancament del box serà a les 09:10h, 20 minuts abans de la primera sortida.
Dins de la zona de boxes només podran accedir els participants i aquests només podran portar el material necessari per a les diferents parts de la prova. En cap cas es deixaran bosses.
La recollida de les bicis i altre material serà possible una vegada hagi acabat completament la prova.

Horàries de les diferents sortides

 • 09:30 h. Infantils. Explicació de la cursa i normativa, i posteriorment sortida.
 • 10:10 h. Alevins. Explicació de la cursa i normativa, i posteriorment sortida.
 • 10:35 h. Benjamins. Explicació de la cursa i normativa, i posteriorment sortida.
 • 10:50 h. Pre-Benjamins. Explicació de la cursa i normativa, i posteriorment sortida.

Quan el nombre de participants ho requereixi les sortides dins d’una mateixa categoria es faran per separat entre noies i nois.

Lliurament de Premis

 • 11:45 h. als 3 primers classificats de cada categoria masculina i femenina, i després sorteig de més material esportiu ofert pels nostres col•laboradors. *IMPORTANT: aquests horàries i l’agrupació de les sortides per categories pot patir modificacions en funció del número de participants i del desenvolupament de la prova, que buscarà la màxima fluïdesa i seguretat.

Cada categoria estarà composada per esportistes de dos anys i participaran a la categoria que els correspongui per l’any de naixement.

Categories:

 • Categoria INFANTILS – participants nascuts 2005-2006
 • Categoria ALEVINS – participants nascuts 2007-2008
 • Categoria BENJAMINS – participants nascuts 2009-2010
 • Categoria PREBENJAMINS – participants nascuts 2011-2012

El triatló infantil es regeix per unes distàncies associades a cada categoria i pot patir modificacions en funció del disseny final dels circuits. Per a les següents categories s’ha fet una adaptació del reglament, enfocades a la promoció del triatló en edat escolar.

Distàncies:

 • Categoria INFANTILS – Natació 200 mts. + Ciclisme 6.800 mts. + Cursa 1.800 mts.
 • Categoria ALEVINS – Natació 150 mts. + Ciclisme 3.300 mts. + Cursa 1.100 mts.
 • Categoria BENJAMINS – Natació 50 mts. + Ciclisme 2.200 mts. + Cursa 800 mts.
 • Categoria PREBENJAMINS – Natació 25 mts. + Ciclisme 1.500 mts. + Cursa 500 mts.

La prova es regirà pel Reglament de Competicions de la Federació Catalana de Triatló, y estarà controlada i cronometrada per jutges d’aquesta Federació. El participant té l’obligació de conèixer i respectar les normes de competició i seguir les instruccions dels jutges i de l’organització.

Algunes de les normes més destacades:

 • A cada noi/a se li donarà un dorsal, una adhesiu per la bicicleta amb el mateix número d’identificació i un casquet de natació del color de la seva sortida que serà d’ús OBLIGATORI. NO es permetrà donar la sortida a cap noi sense aquest casquet. Per recollir-ho s’haurà de presentar un document d’identificació del noi/a.
 • El dorsal no es podrà dur en el tram de natació però serà d’ús obligatori en els trams de ciclisme i carrera a peu.
 • Abans de tocar la bicicleta s’ha de portar el casc lligat, i a la tornada només es podrà treure el casc, un cop s’hagi aparcat la bicicleta en el lloc assignat al participant.
 • No es pot muntar a la bicicleta dins de boxes, hi haurà una línia a la sortida per indicar que ja es pot fer, i una altre línia a l’entrada de boxes per indicar que s’ha de baixar. No es podrà recollir la bici de boxes fins que hagin finalitzat totes les proves.
 • Els participants no podran competir amb el tors nu.
 • Practicar en tot moment bon esperit esportiu.
 • Tractar a la resta d’esportistes, oficials, voluntaris i espectadors amb respecte i cortesia.

Altres:

 • Els membres de l’organització controlaran el correcte desenvolupament de la prova.
 • L’organització es reserva el dret de poder modificar els circuits per causes de força major.
 • L’organització disposarà d’una pòlissa d’assegurança de Responsabilitat Civil segons la legislació vigent. Els participants no federats en triatló estaran coberts per una pòlissa d’assegurança d’Accidents (Assegurança de dia) contractada per la Federació Catalana de Triatló.
 • L’organització no es fa responsable dels danys materials que puguin causar o causar-se els participants i públic assistents.
 • Es lliuraran medalles i una bossa amb obsequis a tots els nois i noies a l’arribada de la seva prova, i un cop finalitzades totes les proves es crida als 5 primers classificats de cada categoria masculina i femenina per pujar al podi.
 • Els participants, en aquest cas els seus tutors en tractar-se de menors, permeten explícitament que el seu nom, l’edat i la marca personal siguin publicats a les llistes d’inscrits i de resultats seguint la normativa establerta.
 • L’organització es reserva el dret sobre la imatge de la prova i dels participants en exclusivitat, així com el dret de l’explotació de les imatges i fotografies de la prova sempre sense interès comercial i sense cedir les imatges a tercers.
 • L’organització podrà fer ús d’aquest material gràfic a anuncis, notes de premsa o qualsevol altre propòsit de promoció i de divulgació de la prova.

El fet d’inscriure a aquesta prova implica l’acceptació d’aquest reglament, i també de tot allò no previst, que serà resolt per l’organització.

La participació és oberta a federats i no federats. Això si, per participar en aquesta competició, cal tenir la llicència federativa de triatló vigent O tenir una assegurança d’un dia. Aquesta assegurança el tramitarà la Federació Catalana de Triatló un cop realitzada la inscripció.

El termini d’inscripcions s’obrirà el dimecres 4 de Setembre i es tancarà el dijous 19 o quan s’arribi al nombre màxim de 200 inscrits. NO s’admetran inscripcions el mateix dia de la prova.

La inscripció s’haurà de realitzar mitjançant el sistema d’inscripcions de la Federació Catalana de Triatló.

Preus: 7€ (federats) – 12€ (no federats). És a dir, el mateix que el dels últims dos anys!!!

El centre neuràlgic de la prova estarà al passeig marítim de Gavà Mar, a l’altura del final del carrer de Salou al costat de la riera de Canyars.